Autoluwe Antwerpen Shift 2024 - 22 september

Kom je op zondag 22 september 2024 ook naar de stad? Antwerpen Shift is een feest dat in het teken staat van een betere en duurzame mobiliteit.

Samen naar een toegankelijkere en duurzamere stad: 22ste editie van Antwerpen Shift op 22 september

Duurzame mobiliteit in een leefbare stad, dat is ook… een slim parkeerbeleid, inclusief het optimaal en flexibel inzetten van parkeerinfrastructuur voor aanvullende diensten. Als Sustainable Mobility Partner adviseert en ondersteunt Q-Park steden daarom rond hun duurzame mobiliteitsplannen – in Antwerpen bijvoorbeeld via de Mobility Hubs Kooldok en Steendok, in de omgeving Het Zuid.

En óók daarom zijn we partner van Antwerpen Shift. Dat initiatief inspireert je op 22 september om je anders – en zelfs efficiënter – te verplaatsen. Die dag maken auto’s plaats voor fietsers, voetgangers en alternatieve vervoermiddelen – en als vaste partner met gedeelde waarden doet ook dit jaar mobiliteitspartner Q-Park weer mee.

 

Breed scala aan aanvullende diensten

Kooldok en Steendok zijn veel meer dan parkeerfaciliteiten – Q-Park’s Mobility Hubs bieden stedelijke oplossingen voor meer toegankelijkheid, leefbaarheid, duurzaamheid en mobility equality. Dat doen ze o.a. door het faciliteren van de overgang van straatparkeren naar off-street parkeerinfrastructuur en door oplossingen te bieden voor elektrische voertuigen en gedeelde mobiliteit. Dankzij Q-Park’s ondergrondse parkeerfaciliteiten aan de Gedempte Zuiderdokken maakten we bijvoorbeeld bovengronds plaats voor een nieuw park. En ook het lokale erfgoed dragen we hoog in het vaandel: bij de constructie van beide parkings kozen we ervoor om de originele dokmuren zoveel mogelijk te behouden, en diegenen met oog voor detail merkte wellicht ook onze Antwerpse icoontjes op de verschillende niveaus op. 

Beide Mobility Hubs zijn daarnaast voorzien van 126 laadpalen in totaal. En na het parkeren bij Steendok en Kooldok kan je makkelijk met een Mobian-deelfiets de stad in trekken. Je eigen fiets kan je dan weer veilig kwijt in de diverse beveiligde ondergrondse fietsenstallingen. Zelfs aan de batterij van je elektrische fiets is gedacht: die bewaar je extra veilig in een van de lockers. En aan de herstelpalen kan je kleine fietsreparaties uitvoeren en je banden oppompen.  

Die bijdrage aan duurzame mobiliteit versterken we tijdens Antwerpen Shift: die dag zet je je auto voordeliger (je kan die dag je auto 24u lang parkeren aan een tarief van 15 euro) aan de kant bij Q-Park Kooldok en Steendok, net buiten de autoluwe binnenstad en trek je in no time én duurzaam het stadscentrum in. Voor je gaat, kan je ons vinden bij onze stand aan Q-Park Steendok voor meer informatie over Q-Park’s parkeeroplossingen (op maat) en onze bredere visie op de mobiliteit van morgen.

En ben je benieuwd naar de deelauto-ervaring? Dan maak je op 22 september een gratis testrit met Cambio, Poppy en Miles Mobility door onze parkings.

Reserveer een parkeerplek voor Antwerpen Shift tegen een gunstig tarief, hier. 

 

 

 

 

 

 

Nieuws en updates

  • Voldoende parkeerplaats in de stad
    | ‘Meerderheid Vlamingen wil voldoende parkeerplaats in de stad’. - Of hoe we ook de stilstaande wagen als volwaardig onderdeel van het mobiliteitsvraagstuk moeten gaan zien.
    Meer lezen
  • Parkeren voor grote sportevenementen deze zomer
    | Hebt u kaartjes voor sportevenementen in Parijs deze zomer? Hebt u uw reis al volledig uitgestippeld, maar weet u nog niet waar u kunt parkeren?
    Meer lezen
  • Opening fietsenstalling Q-Park Kooldok
    | De nieuwe, publieke fietsenstalling in Q-Park Kooldok onder het Zuidpark is donderdag 18 april geopend. Je kan je stalen ros er 24 uur gratis stallen op een van de 178 parkeerplekken.
    Meer lezen
arrow
Betaalmethodes
Maestro
Visa
Mastercard
Bancontact - Mister Cash
Diners Club Card
iDeal